Stale akcije "Pekabete", kompanija objavila rezultate

Bez autora
Mar 18 2011

Nakon što su akcije beogradske trgovine "Pekabeta" od početka ovog meseca više nego duplirale vrednost i 14. marta stigle do istorijski najviše vrednosti od 10.368 dinara, trgovanje ovim vlasničkim papirima je značajno oslabilo i beleži se tek sporadična tražnja proteklih dana.Akcije ovog maloprodajnog lanca registrovale su drastičan rast vrednosti nakon što su se pojavile špekulacije da bi belgijska "Deliz grupa", koja je kupila trgovinski lanac "Delta Maksi", i manjinskim akcionarima ove kompanije mogao platiti istovetnu cenu".

Stale akcije "Pekabete", kompanija objavila rezultateNakon što su akcije beogradske trgovine "Pekabeta" od početka ovog meseca više nego duplirale vrednost i 14. marta stigle do istorijski najviše vrednosti od 10.368 dinara, trgovanje ovim vlasničkim papirima je značajno oslabilo i beleži se tek sporadična tražnja proteklih dana, objavila je juče brokerska kuća "Sinteza invest group".

Kako se navodi "akcije ovog maloprodajnog lanca registrovale su drastičan rast vrednosti nakon što su se pojavile špekulacije da bi belgijska "Deliz grupa", koja je kupila trgovinski lanac "Delta Maksi", i manjinskim akcionarima ove kompanije mogao platiti istovetnu cenu".

"Pekabeta" je, inače, 'osvežila' i svoj berzanski prospekt u kojem su prezentovani poslovni rezultati ove kompanije za 2010. godinu.

"Poslovni prihod u protekloj godini povećan je 2,3 odsto i iznosio je 4,78 milijardi dinara dok je neto dobitak bio 36 odsto slabiji i iznosio je 468,4 miliona dinara. Osim "Delta Maxija" koji u vlasničkoj strukturi "Pekabete" dominira sa udelom od 69,4 odsto, značajan paket akcija poseduje državni Akcionarski fond koji raspolaže sa 14,6 odsto akcija".

"Po poslednjoj ceni od 9.000 dinara tržišna kapitalizacija "Pekabete" iznosi 4,1 milijardu dinara, odnsono oko 39,7 miliona evra" "Delta Maksi" je bio vlasnik 69,44 odsto akcija "Pekabete", a u vlasništvu države je preostalo 14,56 odsto kapitala tog preduzeća.

Belgijski "Delez" je ugovorio preuzimanje 100 odsto akcija "Delta Maksija" po ceni od 932,5 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik